okénko do života novoměstských skautů

https://archiv.okenko.org
ze dne 30. 7. 2007
článek číslo 633
autor: Anička

 

2. táborový den

O tom, co se dělo, když mezi nás vtrhli Lost Boys, objevila se víla Zvoněnka a o koupání.
Do nového horkého slunečného letního druhého táborového dne nás přivítala petrpanovská písnička, takže jsme čekali, že se holky pohrnou ze stanů zjistit, co jim to hrajeme. Ale to jsme se spletli. Moje slova „Za 5 minut začíná rozcvička!“ se ukázala jako dost naivní, protože rozcvička začala až 20 minut po budíčku, než se všichni vyčůrali, učesali, zapletli si copánky, vzali čisté ponožky a kdesi cosi.
Když se teda holky vyhrabaly ze stanů, uviděly, že pod stožárem spí Bob a Bobek. Bob najednou vyskočil a začalo to známé: „Vstávat a cvičit! A próč? Protože je ráno! Ale já mám ještě noc!“ S B+B jsme si zahráli pár her a šli na snídani. Tipla bych to na chleby s marmeládou.

Po snídani nástup, při kterém vlajka putovala nahoru červenou stranou, jak se v dalších dnech stalo skoro tradicí.

A pak 1. program. Holky si seděly poklidně v jídelně, když tam vrazila banda špinavých, nemytých, drzých a bojechtivých kluků (něco jako Vojta Tulis, všichni víme, o co jde :-)).
Začali se rvát, strkat do Berušek, střílet po nich prakem, až z toho nejedna z nich měla psychickou újmu. Petr Pan je ale postavil do latě a vysvětlil, že to jsou Ztracení kluci, taky Ztraceňátka, pracovně Lost Boys :-). Jsou to kluci, kteří jako miminka vypadli z kočárků a tak se dostali do Nezemě. Později jsme se dozvěděli, že holčičky z kočárků vypadnout nemůžou, protože jsou na to moc chytré. To se setkalo s všeobecným souhlasem :-)!
Kluci nás naučili spoustu užitečných věcí jako střílet z praku nebo cvrnkat kuličky.

Ve 2. programu přišla víla Zvoněnka nebo taky se jí říká Cink. Je to Petrova kamarádka.
U holek se setkala s ohlasem, protože prý vypadá jako bárbínka. Za to, že jí Berušky našly váček s hvězdným prachem, jim pomohla vyrobit vílí lampionky. A tak je vyráběly a zpívaly si u toho „Zhasněte lampiony, lampiony, já chci vidět tmu“.

Po obědě (doplním sem, co ten den bylo) byl poledňák. V poledňáku se obvykle políváme vodou.

Ve 3. programu se plnily nováčkovské zkoušky a 1. a 2. hvězdy a odborky. Protože vedro bylo fakt nesnesitelný, jeli jsme na kole na Luž (která už začíná připomínat Bahňák)a koupali se a plnili všechno tam. Taky jsme u vody svačili a zůstali tam i na 4. program. Ten se jmenoval Song tábora. Kdo bych chtěl znát slova, Zdeny to nascanoval (nevím jak se píše naskenoval) do svého článku. Každopádně je to skvělá písnička!

Do tábora jsme dojeli akorát na večeři (co bylo, doplním později).

V 6. programu byly Rituály. To znamená: Review + Čtení knížky Petr Pan + Vílí rituál.
Review vede Atty a jde mu to moc dobře. Čte Wendy a jde jí to taky dobře :-). A u rituálů je Zvoněnka a to se musí projít se zapálenými lampionky Temným lesem až k Vílímu háječku, tak si stoupnout do kruhu a zpívat petrpanovskou písničku. Pak Cink jednoho po druhém popráší hvězdným prachem, kvůli lehounkým myšlenkám a hezkým snům a pak už šupito presto do stanů a spát!
Okénko do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska Bílý štít