okénko do života novoměstských skautů

https://archiv.okenko.org
ze dne 30. 11. 2006
článek číslo 530
autor: Bája

 

Lanové Aktivity aneb odpoledne v klubovně

Původním plánem, jak strávit víkendové odpoledne byly lanové aktivity. To se ale ještě nepočítalo s tím, že na začátku listopadu nasněží. Ale stalo se! A protože nám přírodní podmínky nedovolily lézt po skalách, museli jsme být v klubovně, kde nás čekalo Riskuj.
Sotva odbila jedna, celý oddíl se s řevem navalil do klubovny, kde nás PK hned zúkolovalo. Museli jsme si totiž v klubovně udělat sezení, pro někoho ležení. Z půdy jsme si natahali matrace, sundali boty a bundy a pohodlně jsme se usadili.
Na rozehřátí nám Teo pustil dosti vtipnou povídku o tom, jak chtěl být jeden chlápek vydrou. Chtěli jsme něco dalšího, ale vůdce řekl ne, tak ne!
A nyní tu už máme Riskuj! Myslím, že není potřeba vysvětlovat pravidla, protože každý jistě tuhle legendární soutěž zná.
Bylo několik témat, z kterých jsme si mohli vybírat, jedny z nich byly: Nova Civitas, Aktuality, Termity, Oddíl, Filmové hlášky a další.
Hrály jsme tři kola a Rysi stále na plné čáře vyhrávali, v dáli za nimi bojovali Jeleni. Zato holčičí družiny opravdu zabodovaly. Veverky se dostaly do excelentních -170 000 a Lišky do neuvěřitelných -240 000. Prostě bylo to opravdu těsný!
Za odměnu nás čekalo promítnutí další bomba povídky, tentokrát s názvem odpolední doutník a film z tábora Smíchu.
Chtěli jsme ještě něco dalšího, ale nebyl už čas, takže se rožlo a začaly se odnášet matrace.
Když bylo všechno uklizeno, pomalu jsme rozcházeli do svých domovů.




Tenhle článek jsem neměla zadaný, ale už je to přes čtrnáct dní, co to nikdo nenapsal…A taky Tesák říkal, že bych mohla dostat nějaký ty bodíky do dobrovolné desítky.
Okénko do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska Bílý štít