okénko do života novoměstských skautů

https://archiv.okenko.org
ze dne 20. 4. 2006
článek číslo 444
autor: Dany

 

Velikonoční dopoledne

Tak tu máme Velikonoce. Tedy teď už jsou za námi, ale když jsme šly na výlet v sobotu 8.4. tak jsme měly mrskut ještě před sebou.
Asi by vás zajímalo co jsme dělaly. Hlavním účelem této akce bylo zjistit, co naše berušky vydrží a mile nás překvapily. Naším cílem byla Bílá skála. Tak jsme se vydaly na cestu. Po celou dobu měly šanci získat indicie, z kterých pak složily příběh, jak vlastně velikonoce vznikly. Překvapilo mě, že o náboženské historii holky neměly ponětí. K dubu pod Bílou skálou jsme dorazily celkem brzy, na to, že jsme se místy brodily sněhem až po kolena dost brzo. A pak nastal další úkol, najít si odměnu. Přeci jen jsme samé ženské a zasloužíme si nějakou odměnu za to, že se necháme zmlátit a pak ještě útočníky obdarujeme (i když musím přiznat, že někteří jsou jemní). Takže jsme holkám přichystaly plnou tašku sladkostí. To bylo radosti. Poté nás čekala cesta zpátky přes hotel SKI a domů.
Holky mě opravdu překvapily, nejsou zvyklé chodit tak daleko. Za celou cestu neřekly ani jedno slovo o tom, že už nemůžou nebo nechtějí. A dalším překvapením je naše nová beruška Anička, která na výlet přišla a tak rychle mezi holky zapadla, že mi přišlo, že je s námi od začátku roku a ne teprve po druhé.
Takový byl náš výlet ze velikonoční odměnou.
Okénko do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska Bílý štít