okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Den třetí - Itálie

Hned ráno, na rozcvičce, jsme se dostali do další země, Itálie. Konečně jsme zjistili, kde se berou špagety. Žádné složité připravování, ale rostou pěkně na stromech a rovnou i uvařené.

V prvním programu se děti vydaly na cestu po okolí. Ale najednou uprostřed vycházky padly do léčky otrokářům, kteří jim zavázali oči a provedli je po pár úkolech, na zjištění jejich dovedností. Všichni se úspěšně stali zdatnými otroky a tak mohli do gladiátorské arény. Ale až po svačině.

A je tu druhý program a s ním již zmiňované gladiátorské zápasy. Gladiátoři se dělí na muže a ženy, a Ti se musí utkat ve férových zápasech, jeden na jednoho, jsou tři kola, v prvním se bojuje na lopatky, poté si musí sebrat tři kolíčky a nakonec vytáhnout šátek. Do dalšího kola postupují Ti nejlepší a už se jen vytahuje šátek. Naštěstí se děti díky vítězům z otroctví vykoupily a tak mohl den normálně pokračovat.

V dalším programu jsme se vydali koupat. Že by byl pařák to sice nebyl, ale děti byly tak rozehřáté, že se musely trochu zchladit. Takže honem do plavek, vzít si pití, ručník, kolo, helmu a může se jet, směr Luž. Jen jsme přijeli, už se všichni viděli ve vodě. Ale nejdřív se muselo udělat pořadí v jakém se půjde do vody a také dvojice, které se ve vodě budou hlídat. A ještě jedna podmínka. Nesmí se potápět. A ani na souši jsme se nenudili. Někteří odpočívali, nebo hráli hry a Michal si stavěl vor, který těsně před tím než jsme odjeli vypustil na dalekou cestu po Luži.

Koupání se trochu protáhlo, takže jsme se nevrátili přesně na svačinu. Ale jen jsme si schovali kola do hangáru, začalo pršet. Ještě že ve čtvrtém programu byly v plánu odborky a příprava na nováčkovské zkoušky, kterým déšť nevadí.

Na pátý program naštěstí přestalo pršet, takže jsme si ho mohli pořádně užít. Přišla za námi archeoložka, která prozkoumává slavné Pompeje, ale měla problém, některé zkamenělé lidi nemohla poznat. Takže jsme tu od toho my, abychom jí pomohli. Byly tu sochy jako, modlící se žena, čištění zubů, na WC, zpěvačka a jiné. Až všichni došli, nezbývalo nic jiného než se vydat do spacáku spát.
Takhle rostou špagety v Itálii.

Otrokář je neúprosný a tak se musíme vydat na cestu.

Naše nejmenší tábornice Anežka.

Zápas v aréně. Červ versus Orloj.

Konečně ve vodě.

Předchozí:
Následující:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Danny vloženo: 27. 8. 2006 (Danny) 3635x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Rysi z oddílu Naděje
Seleska
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás